5 ok amiért blogot írni jó

Néhány hónapja kezdtem el blogolni és mondhatom, hogy nagyon élvezem! Szeretném minél tovább folytatni, akár 90 évesen is – már kitaláltam néhány nagyis outfitet – egyébként a kor szerintem nem akadály, ha kreatív vagy és vannak ötleteid, akkor csináld. Az egyik legjobb dolog a blogolásban, hogy nincsenek korlátok. A témaválasztás végtelenül sok lehetőséget rejt, hiszen bármiről írhatsz ami érdekel és folyamatosan van lehetőséged a növekedésre, az olvasói köröd kiszélesítésére, amíg csak a közösségi média engedi. Mindig van mit tenni: új bejegyzést írni, fényképeket készíteni, megosztani a bejegyzéseket és még folytathatnám, szóval ez egészen addig tart, amíg a blogolás át nem veszi az irányítást az életed felett. Természetesen a jó értelemben! 🙂 Ha ez eddig nem volt elég ahhoz, hogy meggyőzzelek, blogot írni jó, olvasd el az általam összegyűjtött 5 okot.

1. Új dolgokba fogsz

Nagy kihívás volt számomra, hogy a kezdetekkor létrehozzak egy olyan blogot, ami úgy néz ki ahogy én akarom. Ahhoz, hogy ezt elérjem, szükségem volt egy kis HTML tudásra, grafikus fantáziára és rengeteget olvastam a SEO-ról. Korábban ezekkel a dolgokkal nem foglalkoztam és büszke vagyok arra, hogy a nullából sikerült létrehozni a weboldalt. A másik új dolog a photoshop megtanulásra volt, amit ma már egész jól kezelek.

2. Új helyek felfedezése

Minden divat blogger tökéletes képeket szeretne, szuper helyszíneken, ami azt jelenti, hogy fel kell fedezned a városod és néha el kell veszned új helyszíneken. Fotózásokkor általában elindulunk a városba hogy olyan helyszíneket keressünk ahol korábban még nem jártunk és érdekesek lehetnek. Ezeknek az expedicióknak mindig pozitív a befejezése, mert ha rábukkanunk egy jó helyszínre, akkor mindig meglepődünk, hogy milyen sokszínű is a városunk, ha pedig nem találunk semmi érdekeset, akkor legalább sétáltunk egy jót. Az egyik ilyen kutatás során egy eldugott utcácskában, egy magyar divattervező üzletére bukkantunk (Bécsben élek) máskor pedig megtaláltuk a tökéletes helyszínt a naplemente nézésére.

3. Új emberek megismerése

Általában sok időt szoktam a gép előtt tölteni, de ez nem azt jelenti, hogy elszigetelve lennék, sőt éppen a bloglás miatt tartom a kapcsolatot más bloggereket is. Tagja vagyok több blogos csoportnak is, ahol megismerkedtem olyan emberekkel akiket hasonló témák érdekelnek mint engem és az sem akadály, hogy a Föld másik végén élnek.  A különböző blogos események során pedig élőben is új emberekkel kerülök kapcsolatba, amelyekből barátságok is születhetnek.

4. A legjobbat akarod kihozni abból amit csinálsz

Amikor egy bejegyzést írok, mindig arra törekszem, hogy nagyon jó legyen. Egyébként is úgy gondolom, ha már csinálok valamit, akkor azt csináljam jól, ez a hozzáállás segít abban, hogy mindig jobb és jobb legyek. Még nagyon sok mindent kell megtanulnom, de már érzékelem, hogy jobb vagyok mint a kezdetekkor. Észrevettem, hogy ez a hozzáállás aztán megjelent az életem más területein is. Például elkezdtem átalakítani a lakásunkat, hogy jobban nézzen ki, gyorsabban és jobban tudom megszervezni a dolgaim, amit mind annak köszönhető, hogy a bloglás miatt  ráéreztem a rendszerességre, a tökéletesre törekvésre és arra, hogy be kell fejezni a dolgokat időben. A legjobb az egészben, hogy ha jól blogolsz, akkor jó visszajelzéseket is kapsz.

5. Te vagy a főnök

A blogod csak a Tiéd. Arról írsz ami téged érdekel, nincsenek kötelező dolgok amiket meg KELL csinálni, azért csinálod mert szereted amit csinálsz. Ez a Te univerzumod, ahol Te vagy a főnök és teljesen szabadon azt teszed amit akarsz. Mindig mondhatsz nemet egy kollaborálásra, ha az adott cég nem illik hozzád, senki sem fog kényszeríteni hogy elvállalj egy olyan munkát amihez semmi kedved. Ez az egyik legjobb dolog a blogolásban és éppen ezért sosem akarom abbahagyni! 🙂

Ha tetszett a poszt, kövess BLOGLOVINON is
 INSTAGRAMFACEBOOKTWITTERPINTEREST
BYE